تازه های تکنولوژی در جهان

بهترین های تکنولوژی را در این وبلاگ ببینید

تازه های تکنولوژی در جهان

بهترین های تکنولوژی را در این وبلاگ ببینید

۳ مطلب در فروردين ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 

پردازش گفتار فرآیندی است که در آن سیگنال های گفتار تفسیر، درک و پردازش می شوند. به طور خاص به پردازش زبان انسان توسط سیستم های مبتنی بر رایانه، مانند نرم افزارهای تشخیص گفتار یا برنامه های صوتی به متن اشاره دارد. پردازش زبان در بسیاری از زمینه ها برای اهداف نظری و عملی مهم است. از فعال سازی و کنترل صوتی در تلفن تا توسعه هوش مصنوعی کاربردی در علوم کامپیوتر را شامل می شود. تفسیر و تولید گفتار منسجم هر دو برای پردازش زبان مهم هستند. با این حال، برخی از نگرانی ها یکدیگر را ترجیح می دهند زیرا الزامات برنامه پردازش زبان بسیار متفاوت است.

تشخیص گفتار یکی از مهمترین جنبه های پردازش گفتار است زیرا هدف کلی پردازش گفتار درک و پاسخ به زبان گفتاری است. یکی از کاربردهای رایج تشخیص گفتار، تبدیل ساده گفتار به متن است که در بسیاری از واژه‌پردازها استفاده می‌شود. با این حال، بسیاری از برنامه ها به دقت بسیار بیشتری نسبت به نرم افزار تبدیل گفتار به متن نیاز دارند. به عنوان مثال، علاقه زیادی به استفاده از تشخیص گفتار در هواپیماهای نظامی برای کاهش مسئولیت و بار خلبان وجود دارد. برای دستیابی به دقت و صحت، گوینده باید نرم افزار تشخیص را با صدای خود و نحوه صحبت خود کالیبره کند.

تشخیص گوینده، یکی دیگر از عناصر تشخیص گفتار، یکی دیگر از جنبه های مهم پردازش گفتار است، اما هنوز به اندازه تشخیص کلی گفتار گسترده نشده است. در حالی که تشخیص گفتار به طور خاص به درک آنچه گفته می‌شود مربوط می‌شود، تشخیص گوینده تنها بر کسی که صحبت می‌کند تأثیر می‌گذارد. تأیید هویت گوینده می تواند یک ویژگی امنیتی مهم برای جلوگیری از دسترسی یا استفاده غیرمجاز از یک سیستم رایانه ای باشد.

یکی دیگر از اجزای پردازش گفتار، تشخیص گفتار است که در اصل ترکیبی از تشخیص گفتار و گوینده است. تشخیص گفتار زمانی اتفاق می افتد که برنامه های تشخیص گفتار، گفتار یک گوینده شناخته شده را پردازش می کنند. شرکت هوش مصنوعی به طور کلی می توانند گفتار یک گوینده شناخته شده را با دقت بسیار بیشتری نسبت به یک گوینده تصادفی تفسیر کنند.

یکی دیگر از موضوعات در زمینه پردازش زبان، تحلیل زبان است. تجزیه و تحلیل زبان با سایر موضوعات در پردازش زبان متفاوت است زیرا واقعاً به محتوای زبانی زبان نمی پردازد. این در درجه اول در مورد الگوهای گفتار و صداها است. تجزیه و تحلیل صدا می تواند برای تشخیص مشکلات تارهای صوتی یا سایر اندام های مرتبط با گفتار با تشخیص صداهایی که نشان دهنده بیماری یا آسیب هستند استفاده شود. از الگوهای صدا و استرس نیز می توان برای تعیین اینکه آیا شخص حقیقت را می گوید یا خیر استفاده کرد، اگرچه این استفاده از تجزیه و تحلیل گفتار بسیار بحث برانگیز است.

  • ai altafi
  • ۰
  • ۰

گفتار به متن نوعی فناوری کمکی است که متن دیجیتال را با صدای بلند می خواند. گاهی اوقات به آن فناوری "خواندن با صدای بلند" می گویند.

با کلیک یک دکمه یا لمس یک انگشت، تبدیل گفتار به متن می تواند کلمات را روی یک کامپیوتر یا دستگاه دیجیتال دیگر گرفته و آنها را به صدا تبدیل کند. تبدیل گفتار به متن برای بچه هایی که با خواندن مشکل دارند بسیار مفید است. اما همچنین می تواند به بچه ها در نوشتن و ویرایش و حتی تمرکز کمک کند.

نحوه عملکرد تبدیل متن به گفتار

تبدیل گفتار به متن تقریباً با هر دستگاه دیجیتال شخصی از جمله رایانه ها، تلفن های هوشمند و تبلت ها کار می کند. انواع فایل های متنی از جمله اسناد Word و Pages را می توان با صدای بلند خواند. حتی صفحات وب آنلاین را می توان با صدای بلند خواند.

صدا در تبدیل گفتار به متن توسط رایانه تولید می شود و سرعت خواندن معمولاً می تواند افزایش یا کاهش یابد. کیفیت صدا متفاوت است، اما برخی از صداها به نظر انسانی می رسند. حتی صداهای کامپیوتری وجود دارد که شبیه صحبت کردن کودکان است.

بسیاری از ابزارهای تبدیل گفتار به متن کلمات را هنگام خواندن با صدای بلند برجسته می کنند. این به کودکان امکان می دهد همزمان متن را ببینند و بشنوند.

برخی از ابزارهای TTS نیز دارای فناوری به نام تشخیص کاراکتر نوری (OCR) هستند. OCR به ابزار TTS اجازه می دهد تا متن را با صدای بلند از تصاویر بخواند. به عنوان مثال، فرزند شما می تواند از یک تابلوی خیابان عکس بگیرد و کلمات روی تابلو را به صدا تبدیل کند.

انواع ابزار تبدیل متن به گفتار

بسته به دستگاهی که شما استفاده می کنید، ابزارهای TTS مختلفی وجود دارد:

  • تبدیل متن به گفتار داخلی: بسیاری از دستگاه‌ها دارای ابزارهای تبدیل گفتار به متن داخلی هستند . این شامل رایانه های رومیزی و لپ تاپ، تلفن های هوشمند و تبلت های دیجیتال و کروم می شود. فرزند شما می تواند بدون خرید برنامه یا نرم افزار خاص از چت بات استفاده کند.
  • ابزارهای مبتنی بر وب: برخی از وب سایت ها دارای ابزار تبدیل گفتار به متن در سایت هستند. برای مثال، می‌توانید ابزار «دستیار خواندن» وب‌سایت ما را که در گوشه سمت چپ پایین صفحه‌نمایش شما قرار دارد، روشن کنید تا این صفحه وب با صدای بلند خوانده شود. همچنین، کودکان مبتلا به نارساخوانی ممکن است واجد شرایط یک حساب Bookshare رایگان با کتاب‌های دیجیتالی باشند که می‌توانند با TTS خوانده شوند. ابزارهای رایگان TTS نیز به صورت آنلاین موجود است.
  • برنامه های تبدیل متن به گفتار: کودکان همچنین می توانند برنامه های تبدیل گفتار به متن را در تلفن های هوشمند و تبلت های دیجیتال دانلود کنند. این برنامه ها اغلب دارای ویژگی های خاصی مانند برجسته کردن متن در رنگ های مختلف و OCR هستند. برخی از نمونه ها عبارتند از Voice Dream Reader، Claro ScanPen و Office Lens.
  • ابزارهای کروم: کروم یک پلتفرم نسبتا جدید با چندین ابزار TTS است. اینها عبارتند از Read&Write برای Google Chrome و Snap&Read Universal. می‌توانید از این ابزارها در Chromebook یا هر رایانه‌ای با مرورگر Chrome استفاده کنید. ابزارهای Chrome بیشتری را برای کمک به خواندن ببینید.
  • برنامه های نرم افزار تبدیل گفتار به متن: همچنین چندین برنامه نرم افزار سوادآموزی برای رایانه های رومیزی و لپ تاپ وجود دارد. علاوه بر سایر ابزارهای خواندن و نوشتن، بسیاری از این برنامه ها دارای TTS هستند. به عنوان مثال می توان به Kurzweil 3000، ClaroRead و Read&Write اشاره کرد. ابزار Immersive Reader مایکروسافت همچنین دارای تبدیل گفتار به متن است. این را می توان در برنامه هایی مانند OneNote و Word یافت. نمونه‌های بیشتری از نرم‌افزار برای کودکان با مشکل خواندن را ببینید.
  • ai altafi
  • ۰
  • ۰

در سال های اخیر استفاده از چت بات ها تکامل یافته است و بسیاری از افراد به کمک چت بات مشکلات خود را حل میکنند. آنها سؤالاتی می پرسند، پاسخ می دهند و برای آسان تر کردن زندگی ما صحبت می کنند، اما آیا واقعاً به همان اندازه که به نظر می رسد مؤثر هستند؟ آنها مزایای بسیاری را ارائه می دهند، اگرچه هنوز مشکلاتی برای حل وجود دارد.

موارد استفاده و کاربردهای چت بات ها

چت بات یک برنامه نرم افزاری مبتنی بر هوش مصنوعی است که می تواند به صورت متنی یا صوتی مکالمه ای در زمان واقعی داشته باشد. در وهله اول، چت ربات های خدمات مشتری مبتنی بر متن در وب سایت های بانکی، بیمه، مسافرت، پذیرایی و غیره یافت می شوند. سپس ما دستیارهای مجازی مبتنی بر صدا - Siri، Irene، Cortana و Alexa را داریم که سعی می کنند با پاسخ دادن به سؤالات ما، زندگی ما را آسان تر کنند.

و آنها جادو نیستند، بلکه علم هستند. چت‌بات‌ها برای تفسیر متن مکالمه و پاسخ به سؤالات با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی مانند پردازش زبان طبیعی (NLP) برنامه‌ریزی شده‌اند که به آنها امکان می‌دهد ما را درک کنند یا یادگیری ماشینی که با آن می‌توانند به طور خودکار از هر تعامل یاد بگیرند.

انواع چت بات ها

بسته به استفاده ای که از پلتفرم هوش مصنوعی می کنند، چت بات ها می توانند یکی از سه نوع باشند:

منبع

مکالمه خطی
اینها بر اساس معماری درخت تصمیم هستند و خیلی هوشمند نیستند. جریان پاسخ های آنها توسط یک زنجیره خطی از مراحل تعیین می شود، بنابراین آنها به جای برقراری یک مکالمه روان، پاسخ های خودکار می دهند.

مکالمه غیر خطی
به لطف یادگیری ماشین و NLP، آنها می توانند اهداف کاربر و زمینه مکالمه را تفسیر کنند تا به درستی پاسخ دهند. اگر کاربر درخواستی ارائه دهد، ربات آن را درک می کند و چند گزینه متناسب با نیاز او را برمی گرداند.

مکالمه
ترکیبی ترکیبی از هر دو مورد فوق که امکان مکالمه روان و شخصی با کاربران را فراهم می کند. اگر چت ربات نمی داند چگونه به یک سوال پاسخ دهد، بلافاصله به یک عامل انسانی اطلاع می دهد تا پاسخ را به پایگاه داده خود اضافه کند.

دستیار مجازی 

اگرچه اختراعات اخیر به نظر می رسد، چت بات ها به دهه 1960 باز می گردند. Eliza اولین اختراع بود. این یک برنامه نرم افزاری ابتدایی بود که در آزمایشگاه هوش مصنوعی (AI) در MIT ایجاد شد. این می تواند یک مکالمه را با استفاده از روش مقایسه الگوی شبیه سازی کند. یک چیز مسلم این است که چت بیشتر مونولوگ بود تا مکالمه.

علیرغم عملکرد محدود آن، الیزا تفنگ شروع را برای مسابقه ای سرگیجه آور شلیک کرد که منجر به چت بات های امروزی شده است که بسیار هوشمندتر و پیچیده تر هستند. این جهش کیفی به قدری بزرگ بوده است که بسیاری از شرکت ها از چت بات ها به عنوان راهی جدید، سریع، کارآمد و سودآور برای ارائه خدمات مراقبت از مشتری استفاده می کنند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط مشاوره گارتنر، 38 درصد از شرکت ها در سراسر جهان قصد دارند از ربات های مکالمه به عنوان بخشی از خدمات مراقبت از مشتری خود استفاده کنند. علاوه بر این، استفاده از آنها در کمتر از پنج سال نه تنها در این زمینه، بلکه از نظر ایجاد فروش و تقویت وفاداری مشتری نیز گسترده خواهد شد. بنابراین، چت بات دقیقا چیست؟

 

مزایا و معایب یک چت بات سازمانی

استفاده از چت بات ها، همانطور که توسط مشاوره گارتنر اشاره شده است، به زودی در حوزه خدمات مشتریان تعمیم خواهد یافت، البته نه تنها در این زمینه. امروزه از دستیارهای مجازی در شرکت ها برای ارتقای فروش، حفظ مشتریان و تولید محتوای مورد علاقه استفاده می شود.

چت بات ها مزایای بی شماری دارند: در دسترس بودن 24x7، پاسخ سریع و کارآمد، یادگیری مداوم، صرفه جویی در هزینه، شخصی سازی آسان و حتی مدیریت رسانه های اجتماعی! و معایب؟ اگرچه پردازش زبان طبیعی در حال بهتر شدن است، اما این ابزارها ویژگی‌های خاصی از زبان انسانی مانند معانی دوگانه، طعنه و خلق و خو را نشان نمی‌دهند، که می‌تواند منجر به ناامیدی مشتریان شود. همچنین بسیاری از افراد به ویژه افراد مسن این نوع پیشرفت‌های فناوری را رد می‌کنند و این احتمال وجود دارد که سیستم در اواسط مکالمه شکست بخورد و باعث ناراحتی و بی‌اعتمادی کاربر شود.

برای ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

  • ai altafi